Nieuwigheid 2021

ABOUT

Nieuwigheid 2021

Dit jaar staat de Europese wijk in de schijnwerpers. Veertien nieuwe ‘art deco’-motieven en tweekleurige slingers bakenen de Stevinstraat, Archimedesstraat, Franklinstraat, Karel de Grotelaan en de Kleine Wetstraat af. Op de Margaretasquare is een set tweedimensionale kerstballen van 2 en 3 meter hoog te bewonderen.

Schuman-Rondpunt

Op het Schuman-rondpunt zal de vzw Schuman Square tijdelijk een elegante feesttent opzetten. Van 29 november tot 14 december vinden er dagelijks culturele evenementen plaats, georganiseerd door de plaatselijke actoren van de Europese wijk.

 

Vrije toegang voor iedereen.

 

Programma beschikbaar op
www.schumansquare.net

Nieuwstraat

75 varens van gouden en zilveren mineraalvezels meten de beroemde Brusselse winkelstraat een nieuwe stijl aan.

 

Een nieuwe look, moderner en uitgesproken duurzaam, voor een straat die een steeds jonger publiek aantrekt.

 

Verderop, aan de voet van de Finisteraekerk, vormt een 5 meter hoge boog in de vorm van een gouden geschenkverpakking de ideale achtergrond voor een kerstselfie.

Fontainasplein

Het Fontainasplein wordt omgetoverd tot een dorp uit Lapland met dieren uit het Hoge Noorden. Er worden zowaar ijsberen, rendieren en pinguïns gesignaleerd op de eilanden van het plein. Bij het vallen van de avond kan het publiek hun glinsterende lichtjes bewonderen.

Oude Graanmarkt

De bomen op de Oude Graanmarkt krijgen het bezoek van een veertigtal vogels met lichtgevende vleugels die ’s avonds een melodieus tsjirpconcert ten beste zullen geven. De zes minuten durende soundtrack is een geluidsopname van een dozijn stadsvogels in Brussel.