geometrix-bbl-2022
geometrix-header

Geometrix

Voor deze editie zet Brussels by Lights de schijnwerpers op de Kartuizerwijk. Deze trendy en bohemienachtige wijk ligt tussen de Sint-Gorikswijk en Dansaertwijk. Vijf weken lang maken zes lichtinstallaties de wijk Instagrammabler dan ooit.
Tijdens een wandeling van ongeveer 45 minuten kunnen bezoekers de verlichte creaties bewonderen en de mooie winkels ontdekken die de wijk zijn unieke karakter geven.

brusselsbylights-2022
PRAKTISCHE INFO
Data: van 23.11 tot 01.01
Uren: 17u00 – 01u00
Locatie: Kartuizerwijk

Startpunt: op het kruispunt van de straten Van Arteveldestraat en Kartuizerstraat.

fracture

1 - FRACTURE

Artiest: Angus Muir Design

Fracture is een in tweeën gespleten piramide, als een deuropening. Een drempel van waaruit licht stroomt en die uitnodigt tot nieuwe ontdekkingen.

prism

2 - PRISM

Artiest: Angus Muir Design

Prism is een labyrint van negen driehoekige modules die de kleintjes meenemen in een doolhof van veranderende kleuren.

triph

3 - TRIPH

Artiest: Circus Family

Triph evolueert naargelang het weer en de omringende stimuli. Om deze interactie te vergroten, kunt u de QR-code scannen en de kleuren van de installatie naar believen veranderen terwijl u via uw koptelefoon een modulaire soundscape ontdekt die reageert op uw locatie.

4 - DREAMSCAPE

Artiest: Moscca

Dreamscape en zijn orchideeën nemen u mee op een contemplatieve wandeling vol magie en dromen.

tilt

5 - TILT

Artiest: Angus Muir Design

Tilt nodigt u uit voor een kosmische wandeling die zich ontwikkelt op het geluid van uw stappen!

palomas

6 - PALOMAS

Artiest: Pitaya

Palomas of Pitaya vogels zijn terug van weggeweest vanwege hun onveranderlijke schoonheid. Ontdek de charme van hun kleurrijke vleugels.

VERSIERDE ETALAGES

Zoals de afgelopen twee jaar verhoogt de Stad Brussel haar bijdrage aan de kerstversiering door winkeliers in het centrum, Haren, Laken en Neder-Over-Heembeek “decoratiepakketten” aan te bieden om hun etalages aantrekkelijker te maken.

GLOW-IN-THE-DARK FRESCOS

Een tiental lege etalages zal worden versierd met frsco’s die met fosforescerende verf zijn gemaakt door vijf bekende graffitikunstenaars uit de Belgische scene: